Hyvää, soivaa ja hengittävää uutta vuotta kaikille!

On ollut ilo huomata, miten paljon oman äänen ja kehon äärelle asettuminen kiinnostaa ihmisiä. Oma ääni on meille yksi henkilökohtaisimmista asioista ja sen tutkiminen esim. laulaen antaa avaimet syvään itsetuntemukseen. Laulaminen ja musiikki vie meidät omien tunteidemme, mielikuvien ja luovuuden ytimeen. Laulutuntieni tarkoituksena on tarjota sinulle turvallinen ja innostava tapa tutustua omaan ääneesi.

Luonnollinen hengitys löytyy laulamisen ja musiikin tekemisen kautta. Keho ja mieli reagoivat musiikkiin liikkeellä. Laulaessa keho ja mieli rentoutuu, mielikuvat ja tunteet lähtevät liikkeelle. Hengityksesi syvenee ja saa luonnollisen rytmin. Sinusta alkaa tuntua, että hengityksesi luo sinulle uudenlaista tilaa itsessäsi ja ympäristössäsi. Koet iloa, mielihyvää, rentoutta, joustavuutesi kasvaa ja vuorovaikutuksesi sekä itsesi että muiden kanssa paranee.

Omassa äänessäsi tuntuu ja kuuluu sinun aidoin itsesi. Äänesi soi kehossasi ja se liikkuu resonoiden joka solussasi tuoden sinulle iloa, rentoutta ja turvaa omassa itsessäsi. Kehosi on äänesi soiva koti ja se ilmaisee sinun olemassa oloasi maailmassa. Oma äänesi on sinun tahdonvoimaa, luovaa voimaa. Sen avulla saat ideasi liikkeelle, inspiroidut ja inspiroit muita, innostut luomaan uutta ja iloitset omasta itsestäsi. Voit vihdoinkin hengittää ja tehdä tilaa sille, mikä on sinulle merkityksellistä ja tärkeää.

Musiikki laittaa sinun energiasi liikkeelle. Kun alat laulaa, huomaat kehosi elävöityvän ja alat aistia oman itsesi vahvemmin. Tunteet ja mielikuvat alkavat herätä ja liikuttaa sinua. Kytkeydyt omaan aitoon itseesi ja saat luovuutesi liikkeelle. Sinulla on lupa tuntea ja ilmaista tunteitasi käyttämällä omaa ääntäsi ja kehoasi. Äänesi on kuin rakkain ystävä, johon sinä voit luottaa kaikissa tilanteissa. Kenelläkään muulla ei ole samanlaista ääntä kuin sinulla, se on ainutlaatuinen, luova voima sinussa.

Ääntä kannattaa harjoittaa laulaen ja musiikkia tehden. Moni asia helpottuu musiikin avulla ja lisäksi musiikki on itsessään oma maailma, johon kannattaa sukeltaa. Jokaisella ihmisellä on musiikki sisällään ja väitän tässä, että ihan jokaisella, myös sinulla. Laulaminen ja musiikki antaa sinulle tilaa olla oma hengittävä itsesi. Saat ilmaista vapaasti omia tunteitasi ja olla aito oma itsesi. Tämä itsessään tuo jo merkityksellisyyttä.

Anna äänesi soida iloa!

Lämpöisin terveisin Päivi Lumiaro